Om vigsel


Les med om vigsel i våre kirker.

Dere har bestemt dere for at det er dere to som skal leve sammen resten av livet, og nå er tiden kommet for å planlegge bryllup. Det er mange valg som må tas. Ønsker dere et stort kirkebryllup, eller vil dere bare møtes helt enkelt og vies av en prest i kirken eller på kirkekontoret? Det er ikke nødvendig å arrangere en stor kostbar fest for å gifte seg. Det å gifte seg er først og fremst, i vitners nærvær, å gi hverandre løfte om å leve sammen resten av livet. Vi i kirken her vil uansett ramme gjøre det vi kan for å gi dere en vakker og verdig vielsesseremoni, som blir akkurat slik dere ønsker.

Ekteskapsinngåelse eller vigsel er en offentlig handling og kan skje kirkelig eller borgerlig. I vitners nærvær gir en hverandre løfte om å leve sammen resten av livet. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet gyldig. Dersom dere velger å inngå ekteskap ved tinghus eller på en ambassade i utlandet, kan dere siden få ekteskapet velsignet i kirken her hjemme. Ritualet i denne forbønnshandlingen ligner ritualet for vigsel.

Når dere har valgt å gifte dere i en av våre kirker, må dere aller først ta kontakt med oss på kirkekontoret og reservere kirken den datoen dere ønsker dere. Deretter er det noen skjemaer som skal fylles ut og planer som må legges. Her er litt praktisk informasjon for dere som skal gifte dere.

Kirkebryllup i Søndre Land foregår etter Den norske kirkes vielsesliturgi. Du kan selv være med på å bestemme musikken, salmene og tekstene og hvor brudeparet og forloverne skal sitte under seremonien. Her har vi laget en oversikt over hva dere trenger å tenke på dersom dere ønsker å utforme deres egen vielsesseremoni

For medlemmer av Den Norske Kirke koster det ingen ting å gifte seg i kirkene i Søndre Land, dersom en eller begge brudefolkene er folkeregistrert her. Ellers koster det 2000,- å leie kirken.

Har du spørsmål angående vigsel, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på kirkekontoret på tlf: 61 12 66 70

Tilbake