MC-messe i Fluberg kirke


Kirken i Søndre Land, Holy Riders og Dokka MC ønsker vel møtt til MC-messe søndag 14.mai kl.11

Vel møtt til MC-messe i Fluberg kirke søndag 14.mai kl.11
Til en vielse i september 2022 ankom flere til Fluberg på to hjul. Etter vielsen ytret både kantor og prest ønske om å bli avbildet sammen med den hyggelige gjengen som viste seg å være fra Dokka MC. De skinnkledde stilte villig opp, og bildene havnet raskt på kirkens Facebookside, hvor de mottok mange «likes.» I samtale med den hyggelige gjengen spurte Vivian prest om de ikke ville feire en MC messe i vakre Fluberg kirke, som en gang var hovedkirken for både Søndre- og Nordre Land. Svaret fra Dokka MC var et enstemmig ja! Og slik startet det både leder av Dokka MC, Ann Karin Børve, Vivian prest, menighetsrådsleder Elsa Karin Brenden med flere håper vil bli en helt fantastisk dag både i- og utenfor kirken.
MC-messe hva er det? En MC messe er som alle andre gudstjenester en feiring til Guds ære. Gudstjenesten vil inneholde både bønn, salmesang, tekstlesning, preken, nattverd og være rik på velsignelse. Men noe vil være litt annerledes enn til vanlig, og i en litt annen drakt. Pator Wang vil levere toner med litt mer «gass», og noen av solosangene vil være med litt mer «trøkk.» Flere av de som deltar i gudstjenesten vil være skinnkledde. Det gjelder også dagens predikant, som ikke er Pastor Wang eller Vivian prest, men Gjermund Kristensen fra Holy Riders.
Korsfarere på to hjul! Den kristne MC klubben Holy Riders er kanskje det nærmeste vi kan komme korsfarere på to hjul. Da Vivian startet planleggingen av messen kontaktet hun Gjermund i Holy Riders for å få et tips, eller to. Et lite spørsmål førte til at Gjermund ikke bare sa ja til å selv blir med på messen, men også ta med seg en gjeng fra Holy Riders til Fluberg. Vivian var snar å si at Kirken i Søndre Land dessverre ikke flommer over av penger til honorar. Til det svarte den moderne korsfarer: «Dette er vårt kall. Vi kommer, og det skal vi ikke ha noe for!» Menighetsrådsledet med Elsa Karin i spissen ble både rørt og glad, og bestemte raskt at takkofferet denne dagen skal gis til Holy Riders sitt arbeid med å spre evangeliet til MC-folket.
Raushet, fellesskap og glede er viktige motto, både for Dokka MC og Holy Riders. Dokka MC og Holy Riders er to MC-klubber med ulik profil, men de har også mye til felles. Begge klubbene ble stiftet i 1981, og er åpne for både menn og kvinner med førerkort og interesse for motorsykkel. Videre deler de ønsket om å skape gode fellesskap både seg imellom, og med andre klubber. For medlemmene arrangerer de både klubbkvelder og treff. Holy Riders har arrangert mange treff, blant annet et årlig pilgrimstreff. Dokka MC arrangerte i 2022 treffet «Back to Basic», og ser med glede fram til nytt treff i juni. Dokka MC og Holy Riders deler gleden over MC, fellesskapet det gir å kjøre sammen, treffe andre klubber, bli kjent med nye mennesker og vedlikeholde vennskapet med andre som deler samme interesse. 14.mai vil begge klubbene være med å bidra inn i gudstjenesten, og håper at mange andre klubber, og enkeltpersoner, blir med å feire MC messe denne søndagen.
En gudstjeneste for alle! Selv om MC-folket får en spesiell invitasjon, er selvsagt alle (som alltid) vel møtt til gudstjeneste. Om du til daglig ferdes rundt på motorsykkel, i bil, på tråsykkel eller benytter Apostlenes hester (føttene), så er gudstjenesten for deg. Om du tror, tviler, eller lever i fravær av tro, så kan det allikevel hende at du denne søndagen vil høre ord som berører. I tillegg er sjansen stor for at du vil møte både gamle, og nye venner. Bønner om at alle må ferdes trygt både på asfalt, grus og livets vei, kan vi heller aldri få for mange av.
Kirkegrill etter gudstjenesten. Etter gudstjenesten i kirken håper vi på strålende vær slik at vi kan samles i fellesskap ute på den store parkeringsplassen. Der blir det rikelig med anledning til å snakke sammen, se på sykler og knytte vennskapsbånd. Vi planlegger også noen aktiviteter for store og små. Kirken i Søndre Land stiller med saft, kaffe og pølser. Vi ber om alle som trenger, eller ønsker, tar med egen stol. Om været ikke viser seg fra sin beste side har vi en reserveplan.
Må din vei komme deg i møte! Helt til sist i gudstjenesten vil vi sammen synge en irsk velsignelse. Den lyder: «Må din vei komme deg i møte, vinden alltid være bak din rygg, solens lys leke på ditt kinn, regnet falle vennlig mot din jord. Og må Guds gode hånd verne om deg til vi møtes igjen.» Med de velsignede ord går vi ut i verden med bønn, og håp om at alle til neste år igjen vil møtes til det som kan bli en ny og fin tradisjon her i Søndre Land. En tradisjon hvor vi sammen kan finne glede i å være samlet i navnet til han som er veien, sannheten og livet.

Følg med på siden for diskusjon, der vil det bli lagt ut mer informasjon om detaljene. Vi oppfordrer alle til å dele arrangementet både til MC-klubber og andre.

Tilbake