Bryllupskveld


Fluberg kirke torsdag 13.april kl.18

Kirken i Søndre Land ønsker alle gifteklare til lykke med beslutningen om ekteskap og kirkelig vigsel. Dere har nå en spennende tid foran dere hvor det kan gå med mange timer på å planlegge den store dagen. Vi i kirken gleder oss sammen med dere, og ønsker å bidra til en fin og minnerik dag som dere kan se tilbake på med glede og takknemlighet.

Vi ønsker dere vel møtt til en kveld i kjærlighetens tegn hvor vi informerer, og svarer på spørsmål, knyttet til vielsen i kirken. Prestene vil fortelle om seremonien, kantor vil spille utdrag fra både bryllupsmarsjer- og salmer. For å komme i skikkelig stemning vil det bli både solosang, pyntet kirke og selvsagt bryllupskake til kaffen.

Dette er en kveld for alle som ønsker å gi hverandre sitt ja i kirken. Både de som har bestemt dato og kirke, enda ikke har valgt dato eller ikke helt bestemt seg for hvor de skal gi hverandre sitt ja. Par som tidligere har inngått borgerlig ekteskap, men som ønsker en kirkelig forbønnshanshandling er også vel møtt. Det samme er alle som ønsker å fornye sitt ekteskapsløfte.

Hvem kan gifte seg i kirken? Kjærligheten fortjener en feiring. Kirken i Søndre Land ønsker alle velkommen til kirken for vielse. Uansett kjønn, legning, om dere er unge eller gamle, nyforelsket eller har vært sammen lenge – er dere velkommen til kirken for å gi hverandre deres løfte om et liv sammen. Eneste krav er at en av dere er medlem i Den norske kirke.

Hvorfor gifte seg i kirken? Bryllup i kirken setter kjærligheten inn i en større sammenheng. Gud som har skapt oss i sitt bilde har gitt oss kjærligheten og evnen til å elske. Ekteskapet er Guds gode gave til oss mennesker. Feiringen av parets kjærlighet for hverandre skjer foran Gud, slekt og venner. I et vakkert kirkerom, med musikk, en personlig tale og ord som berører gir brudeparet hverandre sitt løfte om å elske og ære hverandre. Paret blir bedt for – for ekteskapet og fremtiden, og presten ber om Guds velsignelse over ekteskapsløftet.

Kan paret sette sitt eget preg på vielsen? I kirken følger vi en fast liturgi som også er rammen for seremonien. Denne bestemmer rekkefølgen, hvilke ord som blir sagt og har forslag til bibeltekster og bønner. Men, de som vies kan absolutt være med å sette sitt personlige preg på seremonien, og venner og familie kan bidra både med lesing av bibeltekster, musikkinnslag og/ eller lystenning. Dere kan velge sanger og tekster som betyr noe for dere og mye mer – det er mange muligheter for å sette deres personlige preg på kirkebryllupet.

Før vielsen har hvert par en samtale med presten som skal vie dem. I samtalen blir par og prest bedre kjent, og sammen former de også seremonien i kirken. Kirken feirer med, i ære og glede. For alle i kirken er det stort å få være med å feire at to som elsker gir hverandre sitt løfte til et liv sammen. I 2022 var det mange par som valgte å vie seg, og prestene fikk en travel, men utrolig vakker vår, sommer og høst. For to prester som er svært glad i vielser håper vi at også 2023 blir et år i kjærlighetens tegn.

For å være så godt forberedt som mulig håper vi at alle som planlegger et frieri gjør det før 13.april, for da rekker dere å være med på Bryllupskvelden hvor prester og kantor vil informere om det som skal skje i kirken. Inn- og utgangsmusikk, salmer, solosang, tekster, kirkeverter, brudepiker- og svenner, forlovere, program eller salmebok, pynting av kirken, fotografering, tale, vigselssalme og mer til. Med tanke på planlegging og bevertning er det fint om alle som ønsker å delta melder seg på enten ved å klikke «skal» i arrangementet på FB, eller ved å ringe vår hyggelige menighetssekretær Berit på tlf 90277164.

Vel møtt!

Tilbake