Ny konfirmant i 2023/24


Til deg som vil vite mer om det å være konfirmant i Søndre Land

 

Nå har tiden kommet for at alle de som er født i 2009 kan melde seg på til konfirmasjon.

2009 var et år med mange hendelser, både nasjonalt og internasjonalt. Dette året ble verden rammet av en pandemi (svineinfluensa), som gjorde mange syke. Når den var over var det ingen som så for seg hvordan en ny pandemi ville føre til store endringer ti år senere. Ellers var det finanskrise, kaos i NAV og et klimatoppmøte av det mindre lystige slaget. Men heldigvis skjedde det også mange hyggelige ting, som da Alexander Rybak vant ESC med låten Fairytale. Alexander tok Europa med storm, og NRK måtte droppe neste års fotball-VM for å arrangere ESC. Dette året ble det ifølge Statistisk Sentralbyrå født 61800 barn i Norge, hele 1300 mer enn året før. Og slik, slik er også alle barna født i 2009 en del av verdenshistorien fra året 2009.

41929 barn ble døpt i 2009, kanskje var du ett av dem? Var du det vil du i løpet av mai/juni motta en invitasjon fra kirken om å være konfirmant i 2024. Det betyr ikke at de som ikke er døpt ikke kan melde seg til konfirmasjon, for alle kan delta på konfirmasjonsundervisningen og de aktiviteter den inneholder. Men for å bli konfirmert må man være døpt. De som ønsker konfirmasjon uten å være døpt kan døpes i løpet av konfirmasjonsåret. I kirken døper vi både babyer, barn, ungdommer, voksne og eldre.

Vi som er i kirken i Søndre Land har veldig lyst til å være sammen med deg dette året, og gjennom ulike aktiviteter åpne for at du kan lære mer om kirken, og det kirken tror på. Det skjer gjennom ulike samlinger, aktiviteter og gudstjenester. Målet er du som konfirmant skal få kunnskap om- og opplevelse av den kristne tro. Det ønsker vi å få til ved å ha det gøy, og gjøre hyggelige ting sammen.

I tillegg til informasjonsmøtet på starten av året vil det være to lørdagssamlinger i løpet av første halvår, deretter konfirmantleir, en temasamling og fasteaksjonen andre halvår. I tillegg til dette skal konfirmantene være med på ulike gudstjenester. I de tre gudstjenestene hvor konfirmantene selv skal delta aktivt vil vi møtes i forkant for å øve.

Planen for 2023/24 er under utarbeidelse, og vil være ferdig innen 1.juni. Når vi møtes til «Kickoff» i Fluberg kirke vil vi gå nøye gjennom denne. Denne kvelden møter alle foresatte og konfirmanter. I tillegg til å gå gjennom planen vil vi også svare på spørsmål. For konfirmantåret 2023/24 vil det kunne bli noen endringer underveis når det kommer til møtested for noen av samlingene. Årsaken til dette er at vi som kirke dessverre nå er i en situasjon hvor høye strøkostnader tvinger oss til å i perioder stenge ned flere av våre kirker. Det er en ekstremt krevende situasjon, men vi kan love at det på ingen måter vil endre gleden av å være konfirmant.

Om du ønsker å melde det som konfirmant er påmeldingen åpen fra 28.april. Når du har sendt inn påmeldingen vil du raskt få svar fra oss, og motta nærmere informasjon. I Hov kirke er det satt opp to konfirmasjonsdager, vi ber om at du krysser av for den du ønsker (her er det prinsippet om første til mølla som gjelder).

Det koster litt å være konfirmant. For 2022/23 var prisen 1450.- for alt inkludert. Men, økonomi skal aldri være avgjørende for om en kan si ja eller nei til konfirmasjon. Snakk med oss, vi finner alltid en løsning.

Vi gleder oss til å bli kjent med alle nye konfirmanter, og ser fram til mange morsomme aktiviteter. Kirkesafari, weekend i Haakonshallen og mye, mye mer. Og så til våren få feire konfirmasjonen med en forbønnshandling hvor Gud bekrefter sine løfter til oss mennesker, og deg som konfirmant.

Uansett om du velger konfirmasjon eller ikke, så ønsker vi det en fin vår og sommer, og alt godt for framtiden. Men vi håper selvsagt at vi til høsten får bli bedre kjent med deg.

Hilsen prestene Vivian og Øystein, og menighetsrådslederne Elsa Karin og Lars.

 

 

 

Tilbake