Konfirmantinformasjon Mars 2022

Informasjon til konfirmanter, foreldre og foresatte om konfirmasjonstiden våren 2022

Kjære konfirmanter, foreldre og foresatte!

Håper dere konfirmanter har hatt en fin vinterferie – og at det står bra til med både konfirmanter, foreldre og foresatte, i en ellers tung tid, med krigen i Ukraina som et dystert bakteppe.
Likevel: Nå begynner det for alvor å nærme seg konfirmasjonsdagene.
Her kommer et viktig informasjonsbrev om opplegget framover. Mye av det har vi informert om tidligere, men her kommer det i sammenheng.

PROGRAMMET FRAMOVER:

Neste undervisningssamling blir onsdag 16. mars kl 15-1630 i Hov kirke. Der skal vi planlegge ungdomsgudstjenesten i Hov kirke fredag 18. mars kl. 18, der konfirmantene selv legger opp og gjennomfører hele gudstjenesten ( i samarbeid med prestene og trosopplærer).

Søndag 20. mars kl. 11 arrangerer vi for første gang en Klima-messe i Skute kirke – der også konfirmantene oppfordres til å bli med og delta

Onsdag 30. mars kl. 1430 – 1630 blir det konfirmantsamling etter skoletid på Søndre Land Ungdomsskole. Vi serverer pizza, før vi får besøk fra Kirkens Nødhjelp, og vi får høre om Fasteaksjonen vi skal delta i.
Vi skal planlegge Fasteaksjonen som arrangeres tirsdag 5. april, der konfirmantene skal delta i innsamlingsaksjonen og gå med bøsser fra dør til dør. Her trenger vi hjelp fra dere foreldre/foresatte til å kjøre bøssebærerne.

KONFIRMANTWEEKEND 1.-3. APRIL

Det var leit at den planlagte konfirmantweekenden i februar måtte avlyses, men vi ser fram til en spennende helg på Skogstad leirsted på Eina for konfirmantene i Søndre Land, fredag 1. – søndag 3. april.
Vi håper de alle fleste har mulighet til å være med dit.
Ankomst blir fredag 1. april kl 18, og vi håper foreldre/foresatte kan koordinere transport dit – og også henting søndag 3. april kl. 14.
Vi legger opp til et variert program, med undervisning, underholdningskveld, fritidsaktiviteter, gruppearbeid, filmkveld, mange gode måltider mm.
Vi har med både voksenledere og ungdomsledere, og vi får alle måltider servert av staben på Skogstad. Helgen koster ikke noe ekstra, men er dekket gjennom konfirmantavgiften. Overnatting skjer på 4-mannsrom, i køyesenger. (Leirstedet er oppgradert i løpet av de siste årene).
Ta med: sovepose, pute, toalettsaker, innesko, varme klær til uteaktiviteter, konfirmantlogg, Bibel og skrivesaker.  (Flere detaljer kommer etter hvert).

Tirsdag 5. april kl 17-19 finner innsamlingsaksjonen sted, (Kirkens Nødhjelp), med frammøte i Hov og Fluberg kirker.
Det betyr at det blir en intens konfirmasjons-innspurt i begynnelsen april, men håper vi kan klare denne utfordringen som skyldes flyttingen av weekenden.

Så roer vi litt ned mot påske, selv om vi oppfordrer konfirmantene til å delta på gudstjenestene i påsken.

Onsdag 20. april kl. 15-1630 blir det øvelse til Samtalegudstjenester i Fluberg og Hov kirker, og Søndag 24. april kl. 18 inviteres foreldre, foresatte og familie til denne gudstjenesten. Dette er avslutningen på selve konfirmasjons-undervisningen, der også konfirmantene deltar i gudstjenesten.

Så gjenstår øvelsene til selve konfirmasjonsgudstjenestene:
For Hov- og Enger-konfirmantene: Onsdag 18. mai kl. 15-1630 i Hov kirke
For Fluberg- og Landåsbygda-konfirmantene:
Onsdag 25. mai kl. 15-1630 i Fluberg kirke.

Vi vil ta konfirmasjonsbilder i Hov og Fluberg kirke under øvelsene.
Bildene kan kjøpes for kr 250,-

Konfirmasjondagene er altså

Hov kirke, lørdag 21. mai kl. 11
Hov kirke søndag 22. mai kl. 11
Skute kirke søndag 22. mai kl. 11
Fluberg kirke søndag 29. mai kl. 10 og kl. 12.
Enger kirke søndag 29. mai kl. 11
Landåsbygda kirke søndag 5. juni kl. 11.

Ta kontakt dersom dere har spørsmål.

Hilsen fra Vivian (tlf.: 958 16 79),
Øystein (952 79 498) – og Therese (984 71 199)