Konfirmant 2023

Velkommen til påmelding som konfirmant i Søndre Land. Gå til Konfirmant - og påmeldingsskjema
Gå til påmeldingsskjema

Velkommen som konfirmant i kirken

Er du født i 2008, og ønsker å feire din konfirmasjonsdag i kirken – da er du hjertelig velkommen som konfirmant i Søndre Land i 2023.

Alle ungdommer er velkomne som konfirmanter i kirken! Om du tror, tviler, er usikker, ikke tror, ikke har tenkt på sånt før eller er nysgjerrig så er du velkommen som konfirmant. I konfirmasjonstiden får du mulighet til å utforske mange viktige spørsmål sammen med andre, og du får lære mer om Gud og deg selv.

Gjennom året møtes konfirmantene på samlinger og gudstjenester der vi sammen utforsker kristen tro og samfunnet vi lever i. I tillegg har vi også felles samlinger for alle konfirmantgruppene hvor vi blant annet drar på kirkesafari og besøker alle kirkebyggene i Søndre Land. Sammen feirer vi også to ungdomsgudstjenester som konfirmantene får være med å prege i ord og toner. Sammen reiser vi også på leir eller weekend.

Gjennom konfirmasjonstiden vil vi sammen undre oss over livets store spørsmål. Du får lære mer om de kristne grunnverdiene, den kristne tro og hva det vil si å være kristen i dag. Utdannede og engasjerte ansatte i kirken møter deg og tar dine spørsmål for alvor. Som konfirmant får du mulighet til å bli kjent med hva du selv tror på, og hva som er viktig for deg. Du blir utfordret til å tenke kritisk og selvstendig, men ingen vil tvinge deg til å mene noe som helst. Sammen vil vi utforske den kristne tro. Dersom konfirmasjonstiden fører til at du ønsker å være mer med i kirken så finnes det mange muligheter til å vokse og få utfordringer som passer til kirkens ungdomsarbeid.

En konfirmasjon er en stor og høytidelig dag for både konfirmanten og familien rundt. Dessverre er det noen som har sagt nei til konfirmasjon for de de har følt at de ikke har hatt råd til et stort og dyrt selskap, det er trist. Vi tenker at det å feire en konfirmant ikke behøver å koste all verden av penger. Det viktige er å kunne være sammen og feire i glede. På nettet finnes det mange gode og kreative tips på hvordan man kan lage en flott fest innenfor rimelighetens grenser. Husk at Guds nåde er gratis – å feire den bør ikke være så dyrt at man ikke har råd.

Vårt ønske er at alle som velger å være konfirmant hos oss skal kjenne seg trygge og ha en god konfirmasjonstid. Vi starter derfor året med et felles møte for konfirmanter og foresatte. Da går vi igjennom undervisningsopplegget, møtetider, regler for hvordan vi skal ha det når vi samles, og vi setter opp tidspunkt for et lite bli kjent møte med en og en. I dette møtet får du fortelle oss mer om dine interesser, hva du gleder- og/eller gruer deg til og du får gitt beskjed dersom det er noe vi trenger å vite.

Flere lurer på hva som må til for å kunne konfirmeres? For å bli konfirmert i kirken må man være døpt med den kristne dåp. Om man ikke er døpt, så kan man være med på undervisningen, men må døpes i forkant av konfirmasjonsdagen. Dåpen kan skje i en vanlig gudstjeneste, eller i en egen gudstjeneste. Den kan skje sammen med andre konfirmanter som skal døpes, eller alene.

Det koster litt å være konfirmant, men fellesrådet og menighetsrådene er med å subsidierer kostnadene. Konfirmantopplegget koster kr.1250.- pr. konfirmant. Inkludert i denne prisen er blant annet Kirkesafari, Weekend, Konfirmanttreff og materiell. Men, økonomi skal ikke være en grunn til å velge bort konfirmasjon, sammen finner vi alltid en løsning som gjør at ingen lukkes ute.

Vi forventer at konfirmantene deltar i det opplegget vi legger til rette for, og prioriterer konfirmasjonstidens samlinger. Informasjon om samlinger og tidspunkter leveres ut ved første møte for konfirmanter og foresatte. I løpet av sommeren vil det også legges ut på siden her. Konfirmantene i Enger og Hov vil ha sine samlinger i Hov. Konfirmantene fra Landåsbygda, Fluberg og Skute vil ha sine samlinger i Fluberg. Dersom det blir mange som ønsker konfirmasjon i Skute vil vi se på muligheten for at de som tilhører Skute får en del av sine samlinger der. I tillegg til samlingene for hvert parti vil det også være fellessamlinger hvor alle deltar sammen.

Påmeldingen er nå åpen. Her kan du også velge tidspunkt når det kommer til konfirmasjonsdagen i Fluberg (vi kan ikke love at alle får sitt ønske oppfylt).

Alle er hjertelig velkomne til konfirmasjon i kirken. Dersom du har spørsmål som du ikke finner svar på her kan du ta kontakt med

Vivian (95816279) Fluberg, Landåsbygda og Skute.

Øystein (95279498) Hov og Enger