Nye regler for smittevern

Den økende smitten av omikronvarianten medfører nye påbud og anbefalinger knyttet til smittevern ved kirkelige handlinger

Fra og med 14.januar 2022 blir det noen endringer i de påbud og anbefalinger som er gitt på grunn av den økende smitten av omikronvarianten av koronaviruset.

Alle kirkelige handlinger vil pr.i dag gå som planlagt, men med følgende krav og påbud:

* Alle som kommer må registreres med navn og telefonnummer på liste som oppbevares i 14 dager.

* Det kan være 200 samlet (så lenge reglene for avstand følges).

* Det skal være en meters avstand (sidelengs) mellom alle som ikke bor sammen. Alle må sitte på tilviste (nummererte) plasser. Dersom avstanden ikke kan holdes, også når en sitter på tilvist plass, er det krav om at munnbind benyttes.

* Munnbind benyttes der det ikke er mulig å holde en meters avstand, feks på vei inn- og ut av kirken.

Vi minner også om at dersom man er syk så skal en ikke komme til kirken (eller andre arrangementer). Her skal det være lav terskel. Høsten har vist at mange sier at det bare er litt snue, lett hoste osv. men har man symptomer er beskjeden fra helsemyndighet og regjering at en skal teste seg og være hjemme til svar kommer. Videre ber vi alle benytte god håndhygiene og ikke håndhilse og klemme.

Vi har stor forståelse for at alle nå er trett av både påbud, anbefalinger, avlysninger osv. Dette er krevende. Men skal vi komme oss ut av denne situasjonen må vi stå sammen og følge de råd som gis.

Ta godt vare på dere selv og hverandre.